ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Οργανισμός: Δήμος Δράμας.
Υλοποίηση: Ba GROUP, συνεργασία με το ΤΠΕ Δήμου Δράμας & την Qualisys Software.
Ανάγκη: Ύπαρξη διάφορων χειρόγραφων “συστημάτων”, διαφορετικών ανά διεύθυνση ή προϊστάμενο, για την παρακολούθηση της προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων.
Λύση eTIME: Διασυνδέθηκαν 11 τερματικά ανάγνωσης καρτών σε 8 κτήρια του Δήμου Δράμας περιφερειακά και κεντρικά. Το λογισμικό eTIME εγκαταστάθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου και συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά τερματικά για συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων.

Το πρόβλημα

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Δήμος πριν την υλοποίηση του eTIME, ήταν η ύπαρξη διάφορων χειρόγραφων “συστημάτων”, διαφορετικών ανά διεύθυνση ή προϊστάμενο, για την παρακολούθηση της προσέλευσης και αποχώρησης των υπαλλήλων, με συνέπεια την αδυναμία του γραφείου προσωπικού και του αντίστοιχου αντιδημάρχου για άμεση, έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση. Επίσης η διαχείριση των χειρόγραφων στοιχείων για τη λήψη ποσοτικών ή ποιοτικών πληροφοριών ήταν χρονοβόρα, δύσκολη ή και αδύνατη.

Η λύση

Στο σύστημα διασυνδέθηκαν συνολικά 11 τερματικά ανάγνωσης καρτών σε 8 κτήρια του Δήμου Δράμας περιφερειακά και κεντρικά. Η διασύνδεση των τερματικών με το κεντρικό σύστημα, επιτυγχάνεται μέσω δικτύου Ethernet (LAN), Internet (WAN) και off line όπου δεν υπάρχει κανένας τύπος σύνδεσης. Τα στοιχεία χρονοπαρουσίας συλλέγονται από τα τερματικά και αποστέλλονται στον κεντρικό εξυπηρετητή (server) αυτοματοποιημένα.
Το λογισμικό eTIME εγκαταστάθηκε στα κεντρικά γραφεία του Δήμου και συνεργάζεται με όλα τα ηλεκτρονικά τερματικά για συλλογή και επεξεργασία των στοιχείων. Παρέχει εκτυπώσεις και αναφορές ωρών εργασίας, αδειών και απουσιών, για την άμεση και έγκαιρη πληροφόρηση του τμήματος προσωπικού με στοιχεία ανά εργαζόμενο ή και συνολικά ανά κτήριο, ομάδα, τμήμα.

Η “Βa GROUP” ανέλαβε την εγκατάσταση των τερματικών και του λογισμικού eTIME σε συνεργασία με το τμήμα πληροφορικής (ΤΠΕ) του Δήμου Δράμας και το τμήμα υποστήριξης της Qualisys Software. Για την υλοποίηση του συστήματος, χρησιμοποιήθηκε εξοπλισμός Server με λειτουργικό σύστημα Windows Server 2008 R2 και MySQL Server 5.5. Για την υλοποίηση της ασφαλούς διασύνδεσης VPN με τα απομακρυσμένα τερματικά ωρομέτρησης, χρησιμοποιήθηκαν συσκευές UTM της Watchguard και της Zyxel.

 

Απόσπασμα από δελτίο τύπου του Δήμου Δράμας σχετικά με τα project πληροφορικής που υλοποιήθηκαν το 2011-2012, συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος ωρομέτρησης.  “Όλη αυτή η στοχευμένη προσπάθεια αναβαθμίζει τεχνολογικά και  την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, καταστώντας το ∆ήμο ∆ράμας, έναν από τους πιο τεχνολογικά προηγμένους ∆ήμους της χώρας μας”, αναφέρει η υπεύθυνη υλοποίησης στο γραφείο ΤΠΕ κα Σιδηροπούλου Μακρίνα.

 

<

Διαβάστε το pdf

Επικοινωνήστε μαζί μας

 Βουτζά 30 & Μυκάλης 1 Βύρωνας, 16231, Αθήνα

 210 7647305

 Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Βρείτε μας στο Facebook

Βρείτε μας στο Youtube



Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα
επικοινωνήσουμε μαζί σας



Θέλω να λάβω ενημέρωση για το πρόγραμμα με email ή τηλεφωνικά